Voordelen

Voordelen

Voordelen
Bouwen met T-Rex Bouw kent enorm veel voordelen. Van een korte bouwtijd tot extreem goede isolatiemogelijkheden en van een milieuvriendelijke productie tot eindeloze ontwerpmogelijkheden. Lees hieronder meer over wat voor voordelen wij jou kunnen bieden!

Korte bouwtijd

De bouwtijd van een loods van T-Rex Bouw is bijzonder kort. De staalstructuur en alle profielen en verbindingsstukken zijn namelijk licht, waardoor ze handelbaar en gemakkelijk te monteren zijn. Daarnaast geldt dat de montage sowieso al eenvoudiger is, omdat er niet gewerkt wordt met lasnaden, maar met rivetten die in een raster worden geplaatst. Als de bouwtijd bij betonbouw 16 weken is, dan is het bij de bouw van eenzelfde structuur met T-Rex Bouw slechts 16 dagen.

Veel opties in afwerking

Er zijn verschillende opties mogelijk qua afwerking van je nieuwe woning, loods, bedrijfshal of ander gebouw. Zo kun je volledig zelf bepalen hoe het gebouw er uit komt te zien, zodat deze perfect aansluit op jouw wensen én op het erf/de omgeving waar het komt te staan. Er zijn afwerkmogelijkheden zoals verschillende soorten steenstrips, maar ook beplakkingen met houtstructuur. De afwerking wordt verlijmd, waardoor de isolatie intact blijft.

Milieuvriendelijk geproduceerd

Door de unieke vorm van het Skellet®-profiel en het feit dat we met koudgewalst staal werken, is er veel minder staal benodigd dan bijvoorbeeld warmgewalst staal. Het product waar wij mee werken heeft namelijk de meest efficiënte vorm voor een maximale stevigheid. Hierdoor is er minder staal nodig, waardoor er minder gedolven hoeft te worden en er veel minder CO² wordt uitgestoten tijdens de productie. Het verschil ten opzichte van warmgewalst staal loopt op tot wel 70%!

Circulair bouwen

Circulair bouwen is het bouwen van de toekomst. Wat het inhoudt is dat er tijdens het produceren en het bouwen rekening gehouden wordt met de herbruikbaarheid van de materialen en de staalstructuur. Het is namelijk mogelijk om de staalstructuur volledig te demonteren, waardoor 95% van de materialen hergebruikt kan worden. De overige 5% kan worden gerecycled. Daarnaast kan de structuur heel gemakkelijk aangepast worden, waarmee nieuw bestemmingsgebruik mogelijk wordt gemaakt.

Zelf te bouwen

Een woning, loods, bedrijfshal of ander gebouw dat je bij ons bestelt, kun je helemaal zelf opbouwen. Het monteren en assembleren gebeurt namelijk voornamelijk met behulp van slechts een rivettentang (die je bij ons kunt huren) en er komt geen laswerk aan te pas. Daarnaast zijn de profielen licht en daardoor handelbaar, wat het monteren vergemakkelijkt. Als je ervoor kiest om de bouw zelf te verzorgen, zullen wij jouw bestelling aflevering als een bouwpakket.

Weinig gereedschap nodig

Om de staalstructuur te monteren en te assembleren is er maar weinig gereedschap nodig. In principe heb je alleen een rivettentang (die je bij ons kunt huren gedurende de bouw van je constructie), een EPS snijder (minimaal 1300 mm), een lintzaag en een priem nodig. Je hebt dus niet te maken met ingewikkeld gereedschap dat je niet zelf kunt bedienen, maar met eenvoudig gereedschap waar je prima zelf mee aan de slag kunt!

De unieke vorm

De vorm van de Skellet®-profielen biedt veel voordelen voor je constructie. Het symmetrische, holle kruisprofiel is namelijk de meest efficiënte vorm om samendrukking te weerstaan. Dit betekent dat we een maximale sterkte verkrijgen, terwijl we zo weinig mogelijk staal gebruiken. Het profiel gebruikt staal waar het nodig is en laat het weg waar het niet nodig is. Dit maakt de staalstructuur licht en daarmee handelbaar én voordelig.

Veel toepassingen

Het unieke Skellet®-profiel waar wij mee werken is te gebruiken voor enorm veel toepassingen. Zoals je er eigenlijk eindeloos mee kunt ontwerpen, is het profiel ook voor eindeloos veel toepassingen te gebruiken. Zo kun je er woningen, loodsen en bedrijfshallen mee bouwen, maar ook zorg units, appartementen, magazijnstellingen, kantoorpanden, woonboten, tuinkassen en veel meer. Wat je ook maar wilt bouwen, het Skellet®-profiel biedt de uitkomst.

Eindeloos ontwerpen

Met het Skellet®-profiel kun je eindeloos blijven ontwerpen, tot jouw woning, loods, bedrijfshal of ander gebouw er precies zo uitziet als jij wilt en perfect aan al je eisen en wensen voldoet. Dit komt omdat er elke 25 mm een verbindingspunt is aangebracht op de profielen, waardoor er een raster ontstaat. Dit zorgt voor een betere maatvastheid, een lagere foutenlast tijdens het ontwerpen en het assembleren, en een grotere flexibiliteit. Daarnaast maakt het raster (en het feit dat deze in de binnenhoeken zit) bijzonder ingewikkelde verbindingen mogelijk. Dit alles zorgt ervoor dat je jouw constructie in principe op 25 mm nauwkeurig kunt samenstellen!

Uitbreidbaar en aanpasbaar

Een woning, loods, bedrijfshal of ander gebouw van T-Rex Bouw is uit te breiden en aan te passen. Dit komt ten eerste omdat het Skellet®-profiel werkt met één profielvorm met een raster, waardoor nieuwe verbindingen eenvoudig te maken zijn. Ten tweede komt dit door het feit dat de volledige constructie te demonteren is, waardoor je de uit te breiden of aan te passen plek weer kunt bereiken. Zo kan een bestaand gebouw van T-Rex Bouw gemakkelijk worden aangepast voor nieuw bestemmingsgebruik of worden uitgebreid voor meer ruimte.

Extreem goede isolatie

De loodsen, woningen, bedrijfshallen en meer van T-Rex Bouw kunnen extreem goed geïsoleerd worden. De ruimtes tussen de profielen in de staalstructuur kunnen namelijk worden opgevuld met EPS, om er vervolgens het daadwerkelijke isolatiemateriaal op te monteren met koudebrugwerende schroeven. De uiteindelijke afwerking wordt vervolgens verlijmd (en niet geschroefd). Zo is er totaal geen sprake van koudebruggen in de constructie!

Pssst…

Voor alle Groningers: Aardbevingbestendig bouwen!

Onze woningen, loodsen, bedrijfshallen en andere gebouwen kunnen aardbevingsbestendig worden gebouwd. Dat komt omdat er wordt gewerkt met rivetten in plaats van met lasnaden, waardoor er meer beweging mogelijk is tijdens een eventuele aardbeving. Daarnaast bestaat de complete structuur uit één materiaal (staal), waardoor er geen onderlinge frictie is en er dus meer beweging mogelijk is. Zo vangt de gehele structuur een eventuele aardbeving op, waardoor schade voorkomen wordt.